

Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Κοκοριάκος (1015μ.)
Ανάβαση από την παραλίμνια θέση Τσαρδάκι στην κορυφή Κοκοριάκος που είναι η πιο ψηλή στην ανατολική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα. Υπέροχη, πανοραμική θέα από την κορυφή. Η διαδρομή μέσα σε δάσος βελανιδιάς και άλλων πλατύφυλλων και κωνοφόρων.
Η κατάβαση θα γίνει στον Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού
Εύκολη πεζοπορία που ενδείκνυται για αρχάριους.
6942542873

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου
Μεσενικόλας – Αετοφωλιά
Πεζοπορία που προσφέρεται για όλους σε δάση όπου κυριαρχεί η βελανιδιά και θέα προς την λίμνη Πλαστήρα προς την οποία κινείται παράλληλα το μονοπάτι. Περνάμε από την θέση Πετράλωνα, παραλίμνιο λιβάδι όπου παλιά ήταν σημείο περάσματος από τον κάμπο στα ορεινά από κεντρικό μονοπάτι που τώρα καλύπτεται από την λίμνη.
Σάββατο-Κυριακή 8, 9 Φεβρουαρίου
Όλυμπος – Σκολιός (2011μ.)
Από την κορυφή Σκολιός ίσως έχουμε την εντυπωσιακότερη θέα προς το συγκρότημα των ψηλότερων κορυφών, Μύτικα και Στεφάνι.
Η ανάβαση δεν έχει τεχνικές δυσκολίες αλλά από την ποιότητα του χιονιού εξαρτάται η ανάγκη χρήσης κραμπόν. Όσοι δεν διαθέτουν μπορούν να προσεγγίσουν μέχρι την κορυφή Άγιος Αντώνιος (2816.) από όπου βλέπουμε το Μύτικα και τα Ζωνάρια. Εδώ βρίσκεται και το παλιό κτίσμα που χρησιμεύει και για καταφύγιο ανάγκης.
Η αναχώρηση από την πόλη της Καρδίτσας θα γίνει στις 7 00. Η ανάβαση ξεκινά από το στρατόπεδο ΚΕΟΑΧ όπου φτάνει δημόσιος δρόμος. Την πρώτη ημέρα θα ανέβουμε μέχρι το καταφύγιο Μιγκοτσίδης για διανυκτέρευση. Την Δεύτερη μέρα θα γίνει ανάβαση μέχρι το Σκολιό ή Αγ. Αντώνιο ανάλογα των συνθηκών και του προσωπικού εξοπλισμού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ για όσους δεν διαθέτουν κραμπόν να υπάρχει χρόνος ανεύρεσης.
6978583830
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Αθήναιο Ιτάμου
Το βουνό που βρίσκεται μεταξύ Μουζακίου, Πορτής και Πύλης έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον χάρη στα απομεινάρια οχυρώσεων που συναντάμε σε διάφορα σημεία. Η ανάβαση που θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το χωριό Πορτή είναι εύκολη και ανάλογα των συνθηκών εκτός από την κύρια κορυφή θα γίνει ανάβαση και σε δεύτερη που διαθέτει επίσης οχυρώσεις.
6972051974
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
Πλάκα και Απέλινα
Αναβάσεις για δυο ομάδες που ξεκινούν από το διάσελο του Αγ. Νικολάου Βραγγιανών.
Ομάδα 1: Απέλινα. Η ανάβαση είναι και για αρχάριους. Πιθανό να μην χρειαστεί ιδιαίτερος εξοπλισμός. Η διαδρομή ακολουθεί μια κορυφογραμμή που καταλήγει στη θέση Βοϊδολίβαδο
Ομάδα 2: Πλάκα
Τεχνική ανάβαση με χρήση χειμερινού και αναρριχητικού εξοπλισμού από λούκι που φτάνει κάτω από την κορυφή

Σάββατο – Δευτέρα 1-3 Μαρτίου Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας
Καλιακούδα
Μια όμορφη κορυφή της Ευρυτανίας όπου θα γίνει ανάβαση με χειμερινό εξοπλισμό. Ανάλογα το ενδιαφέρον (συμμετοχές) παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες σε χαμηλότερο υψόμετρο σε μονοπάτια της περιοχής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ για όσους δεν διαθέτουν κραμπόν να υπάρχει χρόνος ανεύρεσης.
Διαμονή σε καταφύγιο ή ξενώνα
6972571274
Κυριακή 9 Μαρτίου
Μετέωρα – Γαύρος
Ευχάριστη εύκολη πεζοπορία σε νέο μονοπάτι που συντηρήθηκε από την ΚΟΙΝΣΕΠ Οξυγόνο. Θα απολαύσουμε θέα των μονών από νέα σημεία και οπτικές γωνίες!
Προτείνεται σε αρχάριους!
6977394752
Σάββατο, Κυριακή 15,16 Μαρτίου
Κόζιακας
Η ανάβαση στον Κόζιακα με λιγοστό χιόνι που προβλέπεται για την εποχή είναι απολαυστική και μπορεί να επιχειρηθεί και από αρχάριους. Το Σάββατο θα γίνει αναχώρηση από την πόλη της Καρδίτσας στις 8πμ. Η ανάβαση θα ξεκινήσει από τα λιβάδια Περτουλίου και μέχρι το καταφύγιο θα χρειαστούν ανάλογα των συνθηκών περίπου 4 ώρες. Το βράδι η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο και το πρωί της Κυριακής θα γίνει ανάβαση στην κορυφή. Προαιρετικά μια ομάδα θα ξεκινήσει με σκοπό να προλάβει την ανατολή του ηλίου στην κορυφή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ
6977698627
Δευτέρα-Τρίτη 24, 25 Μαρτίου
Γκιώνα
Χειμερινή ανάβαση όπου απαιτείται αντίστοιχος εξοπλισμός. Η επιλογή των ημερομηνιών (η Δευτέρα 24/5 είναι εργάσιμη) έγινε λόγω της διαθεσιμότητας του καταφυγίου.
Η αναχώρηση από την πόλη της Καρδίτσας θα γίνει στις 7πμ της Δευτέρας. Από το ψηλότερο σημείο του δασικού δρόμου όπου θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με αυτοκίνητα θα ξεκινήσει η ανάβαση για το καταφύγιο όπου θα γίνει διανυκτέρευση. Την δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί η ανάβαση στην κορυφή και έπειτα η επιστροφή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ
6974110853
Κυριακή 30 Μαρτίου
Κάστρο Ελληνόπυργου
Από το χωριό Ελληνόπυργος θα επιχειρήσουμε ανάβαση στην κορυφή με το αρχείο κάστρο αν το επιτρέψει η κατάσταση του μονοπατιού. Εναλλακτικά η ανάβαση θα γίνει από Μαυρομμάτι. Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας.
6982294330

Κυριακή 6 Απριλίου
Σμόκοβο
Μοναδική διαδρομή με αφετηρία το χωριό Λουτροπηγή. Η ανάβαση μέχρι τα αρχαία τείχη του κάστρου Μενελαΐδος και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία είναι εύκολη. Μετά ακολουθεί κατάβαση μέχρι τα λουτρά Σμοκόβου όπου μπορούμε να απολαύσουμε ένα μπάνιο στα ιαματικά νερά της μεγάλης πισίνας ή και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται στο συγκρότημα των λουτρών.
69877018890
Κυριακή 13 Απριλίου
Κνημίδα
Παρά το χαμηλό υψόμετρο του όρους Κνημίδα (911μ.) που θεωρείται προέκταση του όρους Καλλίδρομο, η ανάβαση είναι μια εμπειρία σε όμορφο μονοπάτι με υπέροχη θέα που προτείνεται και σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση. Η θέα προς τον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο είναι υπέροχη. Μετά την πεζοπορία μπορεί να ακολουθήσει μπάνιο στην θάλασσα ή στα θερμά ιαματικά νερά
6972149929
Δευτέρα 21 Απριλίου
Την Δεύτερη μέρα του Πάσχα καλούμαστε να κάψουμε τις θερμίδες που συσσωρεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες. Η διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες εκτός του γεγονότος ότι είναι ακαθάριστη (ακλάδευτη). Από τον οικισμό Κέδρος ή Ζυγογιαννέικα θα κατέβουμε στο εντυπωσιακό φαράγγι Κρεμαστά ή Κερεντάν για να περάσουμε το ομώνυμο ποτάμι. Στη συνέχεια θα ανέβουμε στην σπηλιά όπου λέγεται ότι ο ληστής Γάκης είχε κρατούμενη νεαρή κοπέλα ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή της. Η πορεία θα συνεχιστεί με ανάβαση εκτός μονοπατιού μέχρι την ράχη του Κατσαντώνη σε σημείο με υπέροχη θέα. Η κατάβαση θα μας φέρει στον δημόσιο δρόμο στην γέφυρα του Καριτσιώτη.
Η διαδρομή προτείνεται για όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση.
6974865059
Σάββατο, Κυριακή 26, 27 Απριλίου
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΛΑΤΑΚΟΣ
Διήμερη ή και μονοήμερη διαμονή στο καταφύγιο για την συντήρησή του. Το βράδι του Σαββάτου θα γίνει το απαραίτητο γλεντάκι. Αναμένουμε την εθελοντική προσφορά από τους φίλους του καταφυγίου
6974110853

Πέμπτη 1η Μαΐου
Απλή ανάβαση στο καταφύγιο όπου θα υπάρξει το ανάλογο μενού
6972149929
Κυριακή 4 Μαΐου
Καζάρμα
Μοναδική κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου. Η ανάβαση στην κορυφή είναι εύκολη και η θέα πανοραμική, γι΄αυτό και στην κορυφή βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο πλέον πυροφυλάκιο.
Θα ακολουθήσει κατάβαση στην θέση Εννέα Βρύσες και παράκαμψη για το τοξωτό πετρογέφυρο Καμάρα. Στη συνέχεια μέσω της βρύσης Μάλια θα γίνει η επιστροφή στον Άγ. Νικόλαο.
Η διαδρομή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες αλλά προτείνεται σε όσους μπορούν να περπατήσουν αρκετή απόσταση, περίπου 11 χλμ. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις ανάλογες στάσεις η διαδρομή είναι προσιτή σε όλους.
6970401695
Κυριακή 11 Μαΐου
Όθρυς
Διαδρομή που θα περπατήσουμε ακολουθώντας τον ΕΟΣ Αλμυρού. Δάση οξιάς κυριαρχούν στο όμορφο βουνό με εκτεταμμένη κορυφογραμμή που θα ακολουθήσουμε για την προσέγγιση τριών κορυφών.
6974110853
Παρασκευή-Κυριακή 16-18 Μαΐου
Στρογγούλα
Η Στρογγούλα ειναι μια απο τις κορυφές του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων με υψόμετρο 2112 μέτρα, που υψώνεται πάνω απο το χωριό Πράμαντα. Εμβληματική, σε εντυπωσιάζει από μακριά, μόλις την αντικρύσεις. Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας χωρίς τεχνικά κομμάτια, από βατό μονοπάτι.
Διαμονή σε ξενώνες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΙΧ.
6987741634
Σάββατο, Κυριακή 24, 25 Μαΐου
Ντεληδήμι
Το εντυπωσιακό βουνό που ενώνει Θεσσαλικά και Ευρυτανικά Άγραφα. Ανάβαση από Λεοντίτο από νέα χάραξη με κατασκήνωση στο υποαλπικό. Η μεταφορά τω υλικών θα γίνει με αυτοκίνητο.
6972571274
Σάββατο, Κυριακή 31/5-1/6
Θεσσαλική Κοινή Ανάβαση
6980276707

Σάββατο, Κυριακή 8, 9 Ιουνίου
Όλυμπος-Καταφύγιο Κρεβάτια
Εξορμήσεις πεζοπορικές με αφετηρία το καταφύγιο Κρεβάτια προς Παπά Ρέμα, Μπαρμπαλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΙΟΤΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ
Μπορεί να γίνει και διαμονή σε σκηνές χωρίς να ισχύει η παραπάνω ημερομηνία
6945708096
Σάββατο, Κυριακή 8, 9 Ιουνίου
Αναχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου και ανάβαση στην κορυφή Ελισαίος, πάνω από το Πετρίλο. Μοναδική πανοραμική θέα της χαμηλής αυτής κορυφής που βρίσκεται ανάμεσα στα ψηλότερα βουνά που αγναντεύουμε.
Την Κυριακή θα στηρίξουμε και θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα Argithea Mountain Race που καθιερώνεται ως μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση, μοναδική για την περιοχή.
6974110853
Κυριακή 22 Ιουνίου
Καταρράκτες Τιθορέας
Μια διαδρομή με κάποια δύσκολα σημεία μέσα σε φανταστική βλάστηση μας οδηγεί μέσα από την χαράδρα της Βελίτσας του Παρνασσού. Προορισμός ο καταρράκτης της Τρύπης και άλλα αξιοθέατα σημεία.
6978583830
Σάββατο, Κυριακή 28, 29 Ιουνίου
Διήμερη ή και μονοήμερη κατ΄ επιλογή εξόρμηση. Διαμονή σε σκηνές ή και ξενώνα (χρειάζεται έγκαιρη κράτηση). Την πρώτη μέρα θα γίνει ανάβαση από το χωριό προς την κορυφή Πύργος του όρους Γαλάτσι ή Ασήμι. Την δεύτερη θα απολαύσουμε το νέο μονοπάτι που κυκλώνει την λίμνη Στεφανιάδα. Παράλληλα θα κάνουμε μπάνιο και κανό στην λίμνη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 15/6 ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
6987018890